REFERENSER

"I april började jag få problem med smärta i ländryggen som bara skulle eskalera de kommande månaderna. Jag var hos två olika kiropraktorer, en naprapat samt en massör men inget av det hjälpte långsiktigt utan smärtan kom alltid tillbaka. När det var som värst hade jag ont hela tiden förutom när jag låg raklång i sängen. Jag kunde exempelvis inte ta på mig strumpor ståendes, luta mig över ett handfat när jag skulle borsta tänderna eller resa mig upp från sittandes utan att hjälpa till med armarna. Det gick också ut över min träning då de flesta övningar involverar ryggen på ett eller annat sätt.

Ett halvår senare satt jag på jobbet och pratade med min kollega. Jag beklagade mig över min onda rygg och hon började berätta om Seppo, mirakelmannen, som hade hjälpt henne med hennes diskbråck ca 20 år tidigare. Det jag fick höra lät för bra för att vara sant. "Han måste vara över 70 i dagsläget, jag vet inte om han fortfarande jobbar". Jag bestämde mig ändå för att leta rätt på honom och hittade hans hemsida. Med en vild chansning skickade jag iväg ett mail och fick svar samma dag.


Redan efter första besöket var smärtan borta till 50%. Jag kunde börja träna, fick tillbaka rörligheten och hade framförallt inte ont längre. Fyra besök senare var alla problem jag haft i flera månader endast ett minne blott.


Seppo, jag kan inte tacka dig nog för att du har hjälpt mig. Jag rekommenderar alla som har problem med ryggen att besöka Seppo. I det här fallet var det inte för bra för att vara sant. Det han gör räddade mig och många, många andra från ett liv i smärta. Tack!!"

Malin Samuelsson 
2020-11-12

"Fick rekommenderat Seppo när jag hade fruktansvärda smärtor i ryggen och husläkaren konstaterade att jag hade en inflammation i korsryggen... husläkaren tyckte att jag skulle gå med det onda i 6 månader och ta Alvedon. Det tyckte inte Seppo som rekommenderade antiinflammatoriska samt 3 besök hos honom. Gud vad skönt att jag blev bra på 3 besök. Andra gången jag hade problem var när jag fick ryggskott - det ondaste man kan tänka sig!
Inget hjälpte, stå, sitta, ligga gjorde ont, konstant värk. Återigen 3 besök hos Seppo gjorde susen. Gick dit som en 80-åring och kom ut som en 20-åring. Helt otroligt och jag är oerhört tacksam över rekommendationen. Nu är det jag som rekommenderar Seppo till alla som har ont. Han är bäst bäst BÄST!!!""

Aicha C

2018-03-14

"Har haft problem med ryggen och nacken hela mitt liv och dom senaste sex åren har jag även lidit av migrän minst en gång i veckan. Efter att ha avverkat två sjukgymnaster, en kiropraktor och en naprapat så hittade jag till slut till Seppo och nu har jag inte haft migrän på snart två månader - helt fantastiskt!"

Richard Å

2017-10-09 

"Efter att ha genomfört mina tävlingar i Mens Physique och kammat hem 4 guld så åkte jag på ett diskbråck. Jag tappade all kontakt i vänster sida av överkroppen. Detta belastade mig extremt mycket då jag tränar på elitnivå och hade planer att köra SM. Jag hade gått till 3 olika naprapater men inget hjälpte. Jag fick en rekommendation av en vän att besöka Seppo. Efter min första behandling så kunde jag träna som vanligt igen och 80% av styrkan var återfunnen på vänster sida! 

Tusen tack ska du ha Seppo, du är fantastisk både som massör och individ!"

Aran H

2017-07-05

"Efter en skada som härrör från en dykolycka på 70-talet och som aldrig åtgärdades, så förlyfte jag mig på en rulle heltäckningsmatta sommaren 1981.
Akuten "konstaterade" ryggskott och rådde mig till två veckors rygglägesom efter dessa två veckor inte visat någon förbättring.
Jag har alltsedan dess, i 20 år, finkommat Stockholm på massörer, kiropraktorer, naprapater, akupunktörer mm utan att bli hjälp tills jag av en händelse fick tips av en kamrat om Seppo och hans tummar.
En röntgen strax för visade på begynnande diskbråck.
Seppos metod gav ganska snbart effekt och efter hans tips om träning på roddapparat så fick jag äntligen ordning på min rygg. 
Jag tränar nu regelbundet och går då och då till Seppo för välgörande massage och rekommenderar honom verkligen."

Björn Sparrman

2017-12-06 

"Mycket trevligt och proffesionellt bemötande hos Seppo. Seppo har hjälpt mig behandla ett diskbråck och ger numera förebyggande behandlingar. 

Jag kan varmt rekommendera Seppo. "

Sverre S 

2017-06-07


"Till Seppos Massage! 

När man har hur ont som helst i ryggen, 
när man har hur lite pengar som helst, 
när man inte vet vad man skall göra......! 

.....då är det bra att ha en bror som säger "
ring till Seppo! 

Det gjorde jag, mot vinst och förlust då jag provat det mesta som stod till buds
och ingenting hjälpte. 

Mycket är skrivet om honom och alla får tro vad dom vill , själv tänker jag på trollkarlar, magi och sisu!

Jag vill även tillägga att jag har bokat tid till familj och nära vänner då de har haft problem med ryggen, samtidigt passat på att boka en tid till mig själv, även då jag inte själv haft ont då behandlingen inte bara lindrar smärta utan även själ!

Tack!, Kiitos! Thank you!, Seppo!! 

Petri P
2017-04-23


"Har haft ont i nacken i över ett år och gått till både kiropraktor, massörer och naprapater utan varaktigt resultat. Blev rekommenderad att gå till Seppo och har nu äntligen blivit av med smärtan. Rekommenderar verkligen Seppo massage. "

Marianne K
2017-04-23


"Har bara lyckats övertala en person att Seppo kan hjälpa dig. Önskade att fler tog möjligheten till ett bättre liv! Jag själv var dömd av läkarna att leva med problemen som jag hade från mitt diskbråck längst ned i ryggraden. Nu kan jag träna springa eller göra vad jag vill. Hoppas du tar chansen för värken går att få bort! 

Det här var det minsta jag kunde ge honom som tack för att jag fick mitt liv tillbaka! Till dig som väljer att prova så kan jag bara glädjas av att du precis tagit ett steg mot ett bättre liv!

Med vänlig hälsning,

Magnus"

Magnus N

2017-04-11


"Seppo är en mästare med sina händer och starka fingrar. Har hjälpt mig med diskbråck i ländryggen och ryggskott samt numera med regelbunden behandling i förebyggande syfte. 

Kan varmt rekommendera Seppo om du har problem med ryggen."

Sverre S

2017-04-09


"Fick ett diskbråck i ländryggen för ett par år sedan, och gick länge med en outhärdlig värk i både ryggen och ena benet. Ingen läkare eller sjukgymnast kom med något vettigt råd om vad man skulle göra för att värken skulle släppa förutom att proppa sig full med diverse värktabletter. 


Efter ett par månader ledsnade jag totalt på att gå runt med konstant värk och knappt kunna röra sig, så jag började googla runt på nätet för att se om man kunde hitta nånting som kunde vara till hjälp. Fick då upp Seppo. Läste på lite grann om han och skickade ganska snabbt iväg ett mail där jag beskrev situationen.
Jag tror att jag åkte ner dom där 50 milen inom en vecka från att jag först hittade Seppo på nätet. Åkte ner och fick 1 massagebehandling, och det är helt otroligt vilken skillnad det gjorde.
Från att knappt ha kunnat sitta i en stol mer än i ett par minuter körde jag själv halva vägen tillbaka hem. (Vägen ner spenderade jag liggandes i baksätet). Redan samma kväll började känseln komma tillbaka mer och mer i benet samtidigt som värken började avta. Han lyckades med något som inte sjukvården klarade av och det är jag väldigt tacksam för.

Jag kan verkligen rekommendera alla att besöka Seppo, han gör skäl för sitt smeknamn

Mr. Magic!"

Kristoffer P

2017-04-05


"Jag har testat en mängd olika behandlingar, utan nån särskild framgång. Men efter att få behandling av Seppos magiska tummar så har jag äntligen hittat någon som kan behandla, helt otroligt vad Seppo kan åstadkomma på 30 min. Efter c:a 30 år av besvär med rygg, har jag blivit mycket bättre. 

Är otroligt tacksam och nöjd!"

Annelie H

2017-03-30


"Fantastiskt, en halvtimme hos Seppo och nu är det ordning på ryggen och nacken igen. 

Jag borde gå oftare så man slapp onödig värk, men tydligen lär man sig aldrig.

Nu lovar jag mig själv att försöka gå mer regelbundet i förebyggande syfte.

Tack Seppo för stt du finns!"

Jari P 

2017-03-30

"Jag har i flera år lidit av smärta i ryggen som strålade ut i armarna och nacken. Allt blev med tiden värre och påverkade mig psykiskt och fysiskt. Efter att ha varit hos en rad sjukgymnaster, naprapat, läkare utan större resultat blev jag rekommenderad Seppo. 

Redan efter ett par behandlingar känner jag mig mycket bättre och slipper både värktabletter och bandage. Detta har ökat mitt välmående och min livskvalité enormt.

Jag kan varmt rekommendera Seppo. Han är obeskrivlig duktig på det han gör.

Han har hjälpt många människor till att bli smärtfria när ingen annan kunnat."

Veronica K

2017-03-20


"Om varken läkare, kiropraktorer, naprapater eller sjukgymnaster lyckats lindra era rygg- eller ischiasproblem, smärtande axel el. liknande, så kan jag varmt rekommendera Seppo. 

Hans tummar är magiska!

Läs de fina recensionerna på hans hemsida, så förstår ni vad jag menar."

Lars L

2017-06-20 


"Idag behandlade du mig för 5:e gången Seppo och ikväll körde jag mitt första träningspass på väldigt länge. Livet med diskbråck höll ärligt talat på att knäcka mig på flera plan, och bara tanken av att eventuellt behöva leva med den smärtan resten av livet är idag inte ens tänkbar!

Till och med känseln i underarmen och pekfingret börjar att återvända och rygg och nacke är idag helt symptomfria!

För en månad sedan när jag klev in på din klinik för första gången tänkte jag "Ah, vad har jag att förlora, det kan ju i alla fall inte bli värre". Det var min oerhört envisa finska Mor som hela tiden tjatade på mig i en veckas tid och kom hem till oss med tidningsurklipp efter tidningsurklipp på en finska tyngdlyftare och mer eller mindre tvingade mig till att ta kontakt med dig. Så typiskt henne tänkte jag!

Men hon fick rätt! Jag förstår att folk kommer till dig från när och fjärran med sina ryggar, för faktum är att du får ordning på dem.

Jag är så oerhört tacksam Seppo för att jag för en gångs skull lyssnade på min tjatiga Mor och tog hennes råd, även om det nog också berättar om hur desperat jag egentligen var för hitta ens en uns lindring till värken jag hade då.

Alla tabletter är nu borta och den enda värk jag lär ha imorgon är nog träningsvärk efter mitt träningspass idag

Stort tack Seppo, du är verkligen Mr.Magic i mina ögon och jag kommer berätta om dig för alla jag känner så folk förstår att det finns bot för diskbråck utan kirurgiska ingrepp.

Tack än en gång!"

Jari Pärnänen 

2014-11-27"Gode Seppo,

Du kom in i mitt liv när jag hade som mest ont. Jag hade lidit av ryggproblem över ett år. Ständig värk som inte går att beskriva plågade mig dag och natt. Det tog på mig både fysiskt och psykiskt. När jag rörde mig inomhus var jag tvungen att använda rullator.

I finlandsvenska tidningen "Ruotsin Suomalainen" såg jag en artikel om dig och fick tid hos dig redan veckan därpå. En stadig, trygg och smärtande massage hjälpte första gången så att jag var utan smärta några timmar. Efter flera omgångar av massage lyssnade jag med en stor förhoppning på min kropps lättade reaktioner. Smärtan blev mindre och mindre.

Jag är mycket tacksam över att mina överryggsmärtor nästan har försvunnit. Jag behöver inte längre äta värktabletter så mycket som jag var tvungen att göra tidigare under drygt ett års tid.

Med tacksamhet,"

Kaarina L

2012-04-12 


"För två år sedan blev jag gravid med mitt andra barn. Efter bara några veckor fick jag foglossning, vilket är det värsta jag varit med om! Jag provade med allt från TENS till olika slags bälten för att hålla bäckenet på plats. Inget fungerade och till slut fick jag Citodon, vilket inte heller hjälpte speciellt mycket.

Jag längtade riktigt att få föda så smärtan skulle försvinna. Det var min drivkraft, när det var så att min lilla tjej fick hjälpa mig på med strumporna, för smärtan var outhärdlig. Dagen kom och jag födde min son, men smärtan försvann inte med det. Jag tappade glädjen i livet. Smärtan var så stark att den tog över min vardag.

För fyra månader sedan fick jag ett tips om att Seppo fanns. Han hade tydligen hjälpt många med ryggproblem och fått dem symtomfria. Jag beslutade mig för att prova och det var ett av de bästa besluten jag fattat!

Idag är jag helt smärtfri, behöver inte äta några värktabletter, kan klä på mig själv, äta gå, sova, skratta, njuta av livet!

Så tack Seppo för att du gav mig hälsan och livet tillbaka. Det finns inte ord hur tacksam jag är."

Jenny
2011-06-29


"MIRAKELMASSAGE Á LA FINSK SISU

Skriver dessa rader till alla som någon gång haft ont i ryggen eller lider av diskbråck. Smärtan och kramperna är snudd på omöjligt att beskriva för de lyckligt lottade som sluppit. Men är det något jag kan beskriva så är det den totala lyckan när jag insåg att det fanns hjälp att få!

Fick ett mindre diskbråck i ländryggen för några år sedan efter ett fall från en stege. Smärtstillande, sjuk- samt vattengymnastik blev min vardag. Efter ca 3 månader var jag tillbaka på jobbet helt symtomfri. Månader gick förbi men tyvärr ca 1½ år senare blev jag åter igen påmind om min gamla skada. Magnetröntgen visade gammalt diskbråck som hade blivit lite större. Luften gick ur mig då jag insåg vad som väntade mig.

Hade ingen lust alls att vara hemma sjukskriven så länge igen med sådana hemska smärtor dessutom. Det var då jag kom att tänka på Seppo Mikkola, mirakelmassören från Finland. Hade besökt honom tidigare för små krämpor och mindes alla tackbrev som jag läst.

Seppo är verkligen helt makalöst duktig på det han gör. Hans starka mirakeltummar gör verkligen underverk! Jag vet vad jag pratar om, för efter endast 5 behandlingar var jag åter tillbaka på jobbet efter 3 veckor! Ja, ni läste rätt. Det kan bara beskrivas med ett enda ord; mirakel.

Numera har jag valt att gå på regelbundna behandlingar hos Seppo i förebyggande syfte. Jag är överlycklig att kunna jobba för fullt igen och det är bara tack vare denna fantastiska massör. Jag ger honom mina allra varmaste rekommendationer och hoppas att alla som har ont i ryggen får vetskap om att denna hjälp finns att få.

Och till dig, Seppo, finns det bara en sak att säga... KITOS!

Marika W 

2008-07-01

"Jag har tänkt skriva till dig många gånger, men nu fick jag en anledning. Jag träffade nämligen Dragan, vår fönsterputsare, nyligen. Det var han som gav mig din adress och han bad mig hälsa till dig.

Bakgrunden var att jag hade överansträngt axeln både i arbetet och på fritiden och jag kunde inte hålla högerhanden varken på ratten eller på cykelstyret. Och eftersom jag är beroende att använda högerarmen i mitt ritarbete med högerhanden ständigt på musen, så var läget akut.

Jag fick tid för röntgen av halsryggen, och sedan undersöktes den även med magnetkamera. Det konstaterades att jag hade diskdegenerationer på halskotorna i området C4 - C6 med omgivande spondylosförändringar. Professorn föreslog efter samråd med sina kollegor operation.

Det var när Dragan putsade fönstret på mitt kontor som jag frågade om han inte fick problem med axeln. Han svarade att han klarat sig ganska bra men att andra haft det värre och dom gick till Seppo. Så jag lydde fönsterputsarens råd istället för professorns och efter 4 behandlingar hos Seppo så var jag återställd!

Tack för det!

Jag jobbar fortfarande för intensivt med min musarm, så jag vill gärna komma tillbaka för en uppmjukning. Jag hör av mig."

Beril T 2008-05-27


"Jag vill tacka Seppo för att han gett mig viljan och livsglädjen tillbaka!

Sedan 7 år tillbaka i tiden har jag haft ryggproblem. Senaste 3 åren har det varit riktigt gräsligt och resulterat i 2 diskbråck med nerv-påverkan på vänster resp. höger sida. Sedan förra sommaren (2006) har jag inte kunnat äta, mått illa, inte kunnat sova mm pga värk.

En av mina stora passioner i livet är hästar och ridning - ridningen fick under jan 2007 läggas ner helt vilket var ett hårt slag - detta är en stor del av mitt liv. Väntan på steloperation påbörjas. En god vän som också rider tvingade med mig till Seppo - jag skulle minsann upp på hästryggen igen! Under protest ( ingen fick peta på min rygg, bara tanken... ) hamnade jag så på bordet hos Seppo.

Redan efter 1:a gången hände något... När jag tittar tillbaka i alma-nackan kunde jag redan efter denna gång börja äta och röra mig - planera fritieden lite grann. Bara en sån sak - efter 2:a gången hos Seppo kunde jag gå på bio igen! Mina vänner började känna igen mig och det gick att bestämma saker igen.

Efter 4 gånger var det så dags att prova att ta sig upp i sadeln igen - det var spänt och gjorde en aning ont efteråt men det funkade! Jag kunde nu rida 1 gång i veckan igen - i lätt form men det gick. Jag har fortsatt hos Seppo och nu kunde även värktabletterna böra läggas åt sidan - tänk en hel dag utan en tablett!

Nu när jag gått ett antal gången kan jag rida flera ggr / vecka igen och nästan rida normalt! Detta vill jag tacka Seppo för - sen att värktablettintaget minimerats är en bonus som jag inte räknat med!

Till Sarah, min goda vän som betalde de första 4 gångerna och bok-stavligt tog mig till Seppo och övertalade mig att gå dit, riktar jag ett stort TACK för att du finns!"

Lousie A 

2007-06-17


"Innan jag hittade Seppo har jag provat många olika metoder och behandlingar för att bli frisk från mitt diskbråck. Jag hade stora problem med ischias och mycket ont i min rygg. Inget hade gett något speciellt bra resultat, men redan efter första besöket hos Seppo märkte jag en enorm skillnad.

Efter en serie behandlingar blev jag ofattbart mycket bättre, har idag nästan inga känningar i ryggen och absolut inte ischias, tack och lov. Någon operation av mitt diskbråck finns det idag inte en tanke på!

Jag har till stor del Seppo personligen att tacka för att jag mår så bra idag. Jag kan varmt rekommendera andra med ryggproblem att besöka honom."

Johanna G 

2007-02-14

"SEPPOS TUMMAR GJORDE UNDERVERK

Seppo Mikkolas behandling av min rygg har förbättrat min livskvalitet flera nivåer. Efter en sportskada på ryggen för över 40 år sedan för-värrades ryggvärken markant 1999. Undersökningar hos ryggspecia-lister och behandlingar hos sjukgymnaster, naprapater och kiroprak-torer gav endast tillfällig smärtlindring. Smärtorna återkom med jämna mellanrum. Att ta sig upp ur sängen på mornarna efter en dålig natt-sömn gick knappast och oftast bara med hjälp av rep och stolar vid sängen.

Seppo fann jag på nätet i juni 2005 och det blev min räddning. Hade jag bara funnit Seppo tidigare så hade jag sluppit mycket lidande. God nattsöm och att kunna sitta på en stol utan värk kan inte nog uppskattas.

TACK Seppo för din ovärderliga hjälp!"

Lars L 

2006-12-15


"Vill bara säga några ord som tack för att Seppo finns och vad han gjort för mig och min rygg.

Jag heter Niklas Andersson och är målare. Idag mår jag bra men så har det tyvärr inte alltid varit.

1997 började jag få mina problem, jag var då aktiv fotbollspelare. Det började med att jag blev stel och fick värk efter att jag spelat, men det gick alltid över efter 1-2 dagars vila. Men en höstdag 1997 ändrades allt, jag stod och målade när det small till i ryggen och jag ramlade ihop, efter det släppte aldrig värken. Ibland kunde jag inte ens gå till toaletten hemma utan fick krypa dit.

Jag besökte flera olika läkare och kiropraktorer men inget hjälpte. Det enda som läkarna kunde göra var att konstatera att jag hade diskbråck, det man kunde göra var att operera bort värken som strålade ut i ljumskarna men värken i ländryggen skulle tyvärr bestå. Jag valde att inte operera mig, jag skulle ju ändå ha smärta kvar.

Åren gick och till slut kunde jag inte jobba längre, jag var sjukskriven i 1½ år när min sjukgymnasts man fick diskbråck och hamnade hos Seppo, han rekommenderade att jag skulle ta kontakt med Seppo, jag ringde direkt eftersom han blivit smärtfri i sina två diskbråck, inget kunde ju bli värre tänkte jag.

Det blev vändningen i mitt liv. Idag är jag smärtfri och har startat en egen målarfirma, jag kan även springa utan att bli stel och få värk. Det som jag ALDRIG trodde jag skulle få uppleva händer nu varje morgon, att få vakna utan värk.

Tack för att du finns Seppo!

Med vänlig hälsning"

Niklas A 

2007-03-13


"Innan jag kom under behandling av Seppo hade jag 25 år av huvudvärk mer eller mindre dagligen.

Min läkare skrev ut diverse sprutor och piller. Endast Anervan stolpiller hjälpte men då fick jag istället "Anervan-huvudvärk".

Jag kom i kontakt med Seppo genom en annons på en lunch restaurant som jag besökte varje dag. Jag fick tips om att Seppo var bra så jag beslöt att söka upp honom. Jag började mina behandlingar genom att gå 4 gånger. Sedan den sista behandlingen är det nu över 3 år sedan jag var där och har sedan dess bara haft huvudvärk ca 3 gånger!

Jag är Seppo evigt tacksam och rekommenderar honom till var och en som har besvär som påminner om mina!"

Jan A 

2003


"Tack, Seppo att Du finns!

Jag vill av egen erfarenhet tacka Dig varmast. Väggarna i väntrummet är fulla av tackbrev från patienter som Du har hjälpt och jag vill ansluta mig till andra patienter som har fått lindring under Din behandling.

Allt detta syns och känns i våra helade kroppar. Ingen skriver tackbrev om det inte har hänt i verkligheten, inte ens jag. Jag kom till Dig för att få hjälp. När jag var riktigt dålig, kände jag att jag inte ville leva längre, eftersom benen inte bar. Och allting berodde på ryggradens nervbanor. Om ryggen inte fungerar, fungerar inte människan i sin helhet.

Genom Dina tummars tryckningar fick jag nytt liv i min kropp. Massagen är också helande. Jag började repa mig. Livet börjar bli värt att leva igen.

Men resultatet syns inte med en gång om ryggen är i dålig kondition. Det behövs flera behandlingar innan det börjar kännas bra.

Du är redan på toppen av Din karriär som idrottsman och nu även som helande ryggspecialist.

Jag tackar Dig för den goda hjälpen!"

Oili R 

2003-07-01


"Min patient, Majlis, är känd och välundersökt hos oss flera gånger årligen sedan 1994-02-29. Hon har bl.a. uttalade lumbago ischiasbesvär samt en ärftlig form av gikt. Hennes ryggsmärtor förvärrades hösten 1996 och magnetkamera-undersökning visade uttalade förslitningsförändringar i olika nivåer i ländryggen.

Patienten har sedan anlitat en rad olika specialister i ortopedi och olika behandlingsmetoder utan större framgång. Hon har även undersökts av och konsulterat specialister vid ortopediska kliniken Huddinge sjukhus. Man har inte rekommenderat operativ behandling.

Den enda behandling som givit patienten avsevärd lindring från ryggsmärtorna är regelbunden behandling hos sin ryggspecialist Seppo Mikkola en gång i veckan. Tack vare denna behandling kan patienten från stillasittande gå sträckor upp till 50 meter.

Jag vill gärna intyga att det är medicinskt nödvändigt att patienten har ekonomiskt utrymme för fortsatt behandling hos Seppo Mikkola för att på så sätt få en någolunda dräglig tillvaro."

Sven A 

1997-08-04


"Har legat på sjukhus där man konstaterade diskbråck. Operationen var bestämd till måndag morgon. Jag låg klar för operation när läkaren som skulle operera mig kom och presenterade sig och samtisigt ville han undersöka mig. Han tyckte att jag blivit bättre och ansåg till skillnad från den läkare som ville operera att man skulle vänta. Blev hemsänd med kryckor eftersom jag inte kunde stödja på benet, inte ens sitta. Fick löfte om att skulle jag få lika ont igen som jag hade när jag blev inlagd, så var det bara att åka tillbaka och då skulle operation ske direkt eftersom dom nu visste vad det var.

Fick tag i min hustrus Må Bra tidning och började läsa. Blev intresserad av en artikel som jag tyckte handlade just om mig, exakt samma symptomer. I artikeln berättade en man om hur han fått kontakt med en naprapat som hette Seppo Mikkola. Efter behandling hos Seppo var han nu helt frisk.

Letade i telefonklatalogen efter Seppos adress, men fann den inte. Ringde nummerbyrån och hade sådan tur att Seppo fanns i Stockholm, ringde upp honom och fick en tid. Har nu fått tre behandlingar och går nu utan kryckor. Känner mig nu mycket bättre och har ingen värk.

Jag har varit skeptisk mot både kiropraktorer och naprapater, har trott att man drar och sliter i ryggen. Seppos massage och att med tummarna lätta på trycket i nerverna i ryggen tror jag fullt och fast på

Tack Seppo för din insats, som jag tror räddade mig från en operation.

Vänliga hälsningar"

Lennart P 

1996-11-13


"Undertecknad Jan-Erik Brantås, Stockholm, 72 år, får härmed intyga att jag vid ett flertal tillfällen under de senaste åren blivit behandlad av Seppo Mikkola för akuta besvär med min rygg. Jag lider av lätt skolios och har i allmänhet inga problem med ryggen, men ibland är jag oförsiktig och får då ont i korsryggen. Det kan vara för tunga lyft och olämpliga rörelser som orsakat dessa besvär.

Seppo Mikkola har då med sina "magiska tummar" åstadkommit omedelbar lindring och efter ett par behandlingar har jag varit helt återställd. Tidigare har jag anlitat olika naprapater och andra, som med olika metoder med varierad framgång kunnat hjälpa mig, men ibland har man inte lyckats utan det har till och med blivit sämre.

Seppos lugna och trygga utstrålning ger mig förtroende för honom och hans till synes enkla metod att bota verkar helt genial. Hittills har det alltså hjälpt till 100%. Då och då utan att ha besvär går jag till honom för massage, vilken jag finner mycket behaglig och uppiggande och som väsentligt ökar mitt välbefinnande.

Jag kan alltså med gott samvete rekommendera Seppo Mikkola och hoppas att fler finner vägen till honom."

Jan-Erik P 

1996-11-13


"Efter att ha blivit misshandlad av John Ausonius den 31 januari 1995 fick jag p.g.a. slag mot hjässan med en bandspelare fruktansvärt ont i huvudet och främst i nacken.

Smärtan nacken ville inte ge med sig. Varför jag efter tre dagar tog kontakt med Seppo Mikkola, för att höra om han skulle kunna hjälpa mig. Jag kunde inte tänka mig att börja äta värktabletter, eftersom starka mediciner också påverkar koncentrationsförmågan.

Seppo Mikkolas massagebehandling av nacke, axlar och rygg hjälpte och måndagen därpå var jag helt symptomfri och kunde sova och röra mig utan några som helst besvär.

Tack för hjälpen!"

Kerstin K 

1995


"Då jag helt plötsligt fick en svår värk i nedre delen av ryggen och vänster ben, sökte jag läkare. Jag blev då hänvisad till röntgen. Efter tre olika röntgenundersökningar fick jag beskedet att ischiasnerven låg i kläm mellan en förslitning i 4-5 kotan. Fick då beskedet att jag måste opereras och att jag bara skulle bli sämre.

Och nog blev jag sämre, men jag ville inte gå med på någon operation. Jag hade nu mycket svåra smärtor och kunde över-huvudtaget inte ta mig någonstans trots att jag använde käpp.

Då tittade jag på TV 2's program "Livslust" och där fanns Seppo med. Efter programmet kontaktade jag Livslustredaktionen och fick omgående svar. Nu tog jag kontakt med Seppo Mikkola och efter första besöket kunde jag gå utan smärta och utan käpp.

Det som hände mig är helt otroligt efter flera månaders lidande. Tack Seppo för att du hjälpte mig! Du behövs och jag rekommenderar dig till alla som behöver din hjälp."

Marianne R 

1996-07-17

"Mina ryggbesvär började år 1987. Gick till läkaren för att få remiss till röntgen. Samma år fick jag en tid till Södertälje sjukhus. Röntgen-bilderna visade ingenting. Värken i ryggen förvärrades bara. Jag beställde en tid till massören och tänkte att detta skulle hjälpa. Men detta hjälpte inte alls, massagen gjorde ingen nytta. Värken i ryggen var detsamma.

Då beställde jag en tid hos kiropraktor för att få hjälp med mitt rygg-besvär. Fick behandling av kiropraktor och även av tre andra. Värken i ryggen bestod. Tänkte att det finns ingen hjälp att få för min ryggvärk.

Jag beställde tid till min egen husläkare i Södertälje. Berättade för honom hur många platser/personer jag sökt för mitt ryggbesvär utan bra resultat. Bad läkaren skriva remiss till Huddinge sjukhus till
Ortopeden samt röntgen. Fick tid hos ortopeden 1992. Ryggen röntgades, röntgenbilderna visade att jag hade en utbuktning mellan 4-5 kotan, därmed värken.

Ortopeden skrev remiss till Södertälje sjukhus för sjukgymnastik. Dit gick jag i två års tid utan resultat, värken försvann inte. Utöver det gick jag 10 gånger hos en privatsjukgymnast. Till sist insåg sjuk-gymnasten att hon inte kunde göra mer för mig. Slutade att gå till sjukgymnasten på sjukhuset. Tänkte att det enda som nu återstod var operation.

På våren 1995 gick jag åter till en massör men utan resultat. Tills jag en dag i augusti fick se en svenskfinsk tidning med en artikel om Seppo Mikkola. Jag bestämde mig för att även besöka denna rygg-specialist. Ringde till Seppo och fick tid redan nästa dag. Berättade för Seppo om mitt besvär och om behandlingarna jag fått. Seppo masserade och behandlade ryggen ryggen i 40 minuter. Värken i ländryggen försvann nästan helt. Det var en befrielse att slippa värken.

Jag fick en ny tid efter två dagar. Berättade för Seppo att jag fått sova natten utan smärtor efter så många år. Just nu är ryggen i bra form, har inte haft sådana smärtor som jag fått lida för i 7 års tid.

Kommer även i fortsättningen att gå till Seppo när det behövs. Tack Seppo att jag fått tillbaka ett mänskligt liv.

TACK ÄN EN GÅNG."

Karlo R 

1995-11-14

"ag har i flera år lidit av ryggvärk. I januari blev jag opererad på Karolinska sjukhuset. Efter operationen började jag gå på sjuk-gymnastik och vattengymnastik, men det ledde bara till en försämring. Strax innan jul var jag så dålig att jag inte ens kunde sitta en kort stund för att läsa tidningen.

Efter detta tog jag kontakt med Seppo, och ryggen blev bättre.

I dag mår jag helt lysande om man jämför med hur det var förut. Samtidigt har Seppo lindrat några andra besvär jag haft. Jag hade sedan länge besvärats av konstigt illamående, som läkarna inte hittade någon orsak till. Nu är det bättre och den eviga, envis huvud-värken har blivit så pass bra att jag nästan helt slutat med värktabletter.

Så jag kan bara vara för evigt tacksam till Seppo Mikkola som hjälpt mig."

Hilma R 

1995-04-27

"Under hösten -93 började jag känna värk i min rygg och i mitt vänstra ben. Denna värk blev bara värre och värre till jag sjukskrev mig på halvtid under april månad. Vår företagsläkare remitterade mig till undersökningar med misstanke på diskbråck som det visade sig vara.

Värken blev bara värre under tiden. Jag hade svårt att sitta, gå och överhuvudtaget röra på mig så att jag sjukskrev mig helt i början av juli. Då gjorde man också nödvändiga förberedelser för en i nära fram-tid förestående ryggoperation. Tiden gick och jag fick en kallelse att komma till sjukhuset den 6:e september då operations datum skulle överenskommas.

Vid det här laget hade jag blivit rätt så otålig och trött på att ingenting hade hänt för att lätta min situation. Då träffade jag min bekant Erkki Vittaniemi och han kunde berätta om en man (Seppo Mikkola) som gjort hans rygg bättre.

Jag ringde till denna man och vi bestämde om en besökstid. Redan efter det första behandlingsbesöket blev min rygg något bättre och efter några gånger började jag planera om att återgå till mitt arbete.

Vid skrivande stund är jag säker på att operationen är onödig och jag vet när jag återvänder till arbetet. Jag hann alltså lida under ett års tid. Efter första läkarbesöket hann jag vara 3 månader halvt- och 4 månader helt sjukskriven utan någon annan hjälp än starka värk-mediciner och ett löfte om en eventuell operation i nära framtid.

Jag vet att min erfarenhet är mycket vanlig. Jag har frågat mig själv om det är nödvändigt att behöva lida på detta viset? Jag kan inte heller låta bli och tänka på de kostnader som individer, företag och samhället kan drabbas av vid sådana här sjukdomsfall. De är ofta helt onödiga. Denna erfarenhet har gjort mig säker på att det lönar sig alltid att kartlägga och nyttja alternativa behandlingsformer tillsammans med de sedvanliga.

I mitt fall har den alternativa behandlingen gjort den planerade opera-tionen onödig.

Jag har verkligen anledning att rekommendera Seppo Mikkola och hans behandling för alla som lider av samma fel som jag gjort."

Jussi H 

1994-09-07


"Undertecknad har vid flera tillfällen haft svåra ryggproblem. Smärtorna har varit svåra och värmebehandlingar, akupunktur och naprapater har inte hjälpt.

Massör Seppo Mikkola har vid alla tillfällen med sina händer och sin egen tryckmetod omgående; oftast med endast en behandling lyckats bota mig. Den tacksamhet man som patient känner för Seppos kunnande är enorm och det förtroende han givit under alla år har bara blivit starkare.

Jag rekommenderar honom varmt till Dig som verkligen behöver hjälp.

Tusen tack Seppo!"

Martin A
1994


"1989 blev jag skadad på högra kroppshalvan med svåra smärtor och rörelsesvårigheter som följd. Under årens lopp har jag sökt hjälp hos neurolog, akupunktör, sjukgymnast, läkare, ortoped mm.

Omfattande undersökningar har gjorts utan resultat. Behandlingar som stundom varit mycket smärtsamma, har endast gett tillfälliga förbättringar. Att leva med ständig smärta och värk under flera år, påverkade hela min livsvillkor.

Jag började allvarligt tro att jag skulle så småningom förlora min arbetsförmåga helt, att jag skulle bli mer eller mindre rörelsehindrad. Samtidigt försämrades immunförsvaret, ständiga förkylningar och infektioner. Mitt sociala liv försämrades likaså. Började dra mig undan mer och mer. Jag ville inte prata med folk, jag hade bara ont. Jag fick omskola mig. Någon livskvalitet hade jag inte längre.

Hösten -92 fick jag kontakt med Seppo. Då hade jag muskel-inflammation. Smärtorna var så intensiva att varje kroppsrörelse var outhärdlig. Seppo hade sannerligen en svår patient att ta hand om. Själv hade jag inga förväntningar alls efter så många års resultatlösa behandlingar. Där hade jag sannerligen fel.

Redan efter några behandlingar märkte jag att jag kunde sova bättre, jag kunde stiga upp ur sängen upprätt, att vrida huvudet och över-kroppen gjorde inte så ont längre. Efter 10 behandlingar var jag så gott som smärtfri! Jag kände att jag hade fötts på nytt.

Det har gått drygt ett år sedan jag fick min första behandling hos Seppo. Min livskvalitet har blivit helt annan, jag ser optimistiskt på framtiden. Jag får naturligtvis undvika tunga lyft och försöka hålla
mig i god form i övrigt.

Jag går hos Seppo då och då fortfarande i förebyggande syfte. Det har fungerat bra. Eftersom jag har så goda erfarenheter av Seppos behandlingar, kan jag med gott samvete rekommendera honom. Själv känner jag stor respekt och tacksamhet till honom.

Tack Seppo!"

Hilkka H
1993-10-01

"Jag är en 47-årig man som styrketränat sedan ungefär 25 år. Träningen har naturligtvis inte varit befriad från skador. Redan 1970 började jag få besvär med ryggen. Vid ett träningspass när jag tränade knäböjningar kom jag plötsligt ur balans och ramlade framåt, med kraftiga smärtor i ryggen som följd.

Sedan dess har jag under ca 20 års tid besökt läkare, kiropraktorer m.m. utan några större örbättringar som följd. 1990 hade problemet blivit akut eftersom jag nu också började få problem att jobba. Efter ytterligare ett läkarbesök fick jag veta att en ryggkota var utsliten, samt att det inte fanns någon chans till förbättring.

I samband med detta fick jag kontakt med Seppo som berättade om sin speciella metod. Eftersom åtskilliga läkare genom åren dömt ut mina chanser att bli bra igen, var jag ganska skeptisk, till en början. Till min stora förvåning försvann dock mina ryggbesvär efter endast en behandling hos Seppo.

1993 kom problemen tillbaka, men efter att ha besökt Seppo en andra gång är jag idag fullt frisk."

Björn E
1993


"Sedan 17-årsåldern har jag lidit svårt av värk och domningar i armar och fingrar. I förening med ryggont på senare år har dessa besvär tidvis varit invalidiserande, och hos läkare har jag endast fått smärt-stillande medel med mycket begränsande effekt.

Våren 1989 började jag regelbundet gå i behandling hos massör Seppo Mikkola. Jag går en gång i veckan och behandlingen har gjort mig helt besvärsfri.

Jag kan alltså på det varmaste rekommendera Seppo Mikkolas utmärkta behandlingsmetod."

Payande A
1990-02-23


"Jag började gå hos Seppo Mikkola på våren 1985. Jag hade lidit av ischias i 15år. I mitt vänstra ben kände jag ständig värk. Under åren hade 30 läkare vårdat mig utan resultat. De gav mig bara mängder av olika värktabletter.

Allt detta ledde till att jag fick magkatarr och kände mig allmänt dålig. Jag var sjukskriven på grund av min värk i ca tre månader årligen. Seppo masserade först hela kroppen och lovade sedan att avlägsna ischias. Och det gjorde han på några sekunder. Jag steg upp utan att känna längre någon smärta. Jag kände mig lätt som en fjäril.

Nu har jag inte haft ischias på 4 år så behandlingen har verkligen varit effektiv.

Tack skall du ha Seppo."

Erkki V
1989-11-08